צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

פסטה בולונז שילדים אוהבים

רוצים להגיע מוכנים לשבוע הלימודים הבא עלינו לטובה? תקתקו את הסיר הזה במהלך הסופ"ש - והוא בתמורה יעשה לחבר'ה שלכם יופי של שירות למשך כמה ימים טובים. שעה אחת של עבודה - כולל האריזה בקופסאות

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 09/01/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 1371 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לפסטה:

חבילת פסטה בכל צורה שאוהבים

2 כפות מלח

מים

לרוטב בולונז:

500 גרם בשר בקר טרי טחון

בצל גדול, קצוץ

רבע כוס שמן זית, לטיגון

3 שיני שום, קצוצות

300 גרם רסק עגבניות

עגבנייה אחת, קלופה ומגוררת

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט בהרט (לא חובה)

כוס מים

10 עלי בזיליקום, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים יחד עוד 2 דקות.

2 מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג. מטגנים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לחום-אפרפר וכל הנוזלים מתאדים (זה חשוב!).

3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, תוך כדי חריכה קלה של הרסק (זה נותן טעם וארומה מיוחדים).

4 מוסיפים את העגבנייה המגוררת, התבלינים היבשים והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הצורך.

5 מוסיפים את הבזיליקום ומכבים את האש.

6 אחרי שהרוטב מוכן מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים ומלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (נמנעים מבישול יתר). כשהפסטה מוכנה מסננים אותה היטב, מערבבים עם הרוטב ומגישים או מחלקים למנות ושולחים למקרר.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות.

>> והנה החומוס החדש שלנו, שעשוי בכלל מעדשים