עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובשר
מנה עשירה בטעמים של אורז מפנק עם עוף ובשר בתיבול פשוט מושלם, וכל הטוב הזה עטוף בבצק פילו דק ועדין. נוף מכירה לנו את הטאסת אל ג'אג'י, ואנחנו מלקקים את האצבעות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לעוגה
8 עלי פילו
שמן קנולה לפי הצורך
למלית
כוס וחצי אורז (אפשר להשתמש גם בבסמטי וגם ביסמין)
2 כרעי עוף
400 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל
כפית בהרט
1/3 כוס שקדים קלויים
1/3 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עד שהוא לוהט, מכניסים פנימה שליש מכמות שמן הזית ומשחימים את הכרעיים היטב מכל הצדדים. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב.
2 מוסיפים כ-5 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהכרעיים מוכנות. מוציאים את הכרעיים ומסננים את הציר. מפרקים את העוף מהעור והעצמות ושומרים את נתחי העוף בצלחת.
3 מחממים שליש נוסף משמן הזית ומטגנים את האורז כשתי דקות, מוסיפים 3 כוסות מציר העוף לאורז ומביאים לרתיחה, ממליחים את האורז ומבשלים על אש נמוכה עד שכל המים נספגים באורז.
4 בזמן בישול האורז מטגנים את הבשר הטחון ביתרת השמן עד שהוא מוכן.
5 בקערה גדולה מערבבים את האורז יחד עם הבשר ומוסיפים את נתחי העוף, השקדים והצנוברים הקלויים. מתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6 משמנים עלה פילו אחד במעט שמן ומניחים במרכזה של תבנית עוגה מתפרקת. משמנים עוד עלה ומניחים מעליו, משמנים עלה נוסף ומניחים אותו הפעם קרוב לקצה, כך שהשוליים של העלה בולטים מהתבנית בצד אחד. ממשיכים לשמן ולרפד את התבנית עד שיוצרים גומה עם שוליים בולטים של בצק פילו.
7 מניחים את המלית של האורז בתבנית ומכסים את האורז בעזרת שולי בצק הפילו, כך שמתקבלת בסוף עוגה סגורה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד העוגה מזהיבה. מוציאים והופכים על צלחת הגשה.
8 מומלץ להגיש את העוגה עם סלט ערבי קצוץ דק וטחינה.