לחמניות בשר
כלל בסיסי של החיים הוא שכל מה שטעים - יהיה טעים אפילו יותר בתוך בצק. המתכון הזה הוא עוד הוכחה לאמת הקמאית הזו: תבשיל בקר שמסתתר בתוך לחמנייה ביתית, מה יכול להיות יותר מפתה מזה?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק (20 לחמניות):
1 ק"ג קמח לבן
3 כפות סוכר לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים (600 מ"ל)
חצי כוס שמן זית
1 כף מלח
למילוי:
3 כפות שמן זית
500 גרם בשר בקר לבישול ארוך, כתף או צוואר, חתוך לקוביות
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות
1 כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור טחון
חצי כפית מלח
1 צ'ילי יבש קטן
מים לבישול הבשר (בערך ליטר וחצי)
להברשה וקישוט:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של לפחות שעה וחצי.
2 מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מטגנים את הבצל והשום כ-4 דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר שחום.
3 מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך. מצננים.
4 מוציאים את קוביות הבשר ומפרקים אותן לסיבים.
5 הרכבת המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. משטחים כל כדור לדיסקית בקוטר של 10 ס”מ, ומניחים בה 1-2 כפות מהבשר המפורק. סוגרים היטב לצורת כדור.
7 מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים כל לחמניה בביצה טרופה ומניחים לתפיחה שנייה של 20 דקות. מקשטים בשומשום.
8 אופים את הלחמניות 25-30 דקות, עד שהן שחומות. מגישים חם.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!