צילום׃ רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

פלאפל ביתי פריך

הם טעימים בכל יום, אבל ביום העצמאות אין כיף גדול מהם: כדורים שזופים ופריכים שמלאים בכל טוב. את העיסה אפשר להכין יום לפני, לשמור במקרר ולטגן ממש לפני ההגשה, ואם אתם רוצים יותר כדורים - תגדילו כמויות

רעות זומר | Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה | פורסם 23/04/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שימו לב שגרגירי החומוס לא עוברים בכלל בישול, אלא רק השרייה. אל דאגה, בדיוק ככה מכינים פלאפל. הם מתבשלים היטב במהלך הטיגון בזכות הסודה לשתייה והטחינה שלהם.

מרכיבים :

ל 30-40 כדורים:

כוס (250 גרם) גרגרי חומוס 

2 שיני שום

בצל קטן

חופן פטרוזיליה (לא חובה)

כפית נדיבה מלח

מעט פלפל שחור

חצי כפית סודה לשתייה

כף שמן זית

2 כפות פירורי לחם

6-7 כפות מים חמימים

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגרי החומוס 12-24 שעות (מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת).

2 טוחנים את כל החומרים למעט המים בבלנדמעבד מזון. מוסיפים בהדרגה מים, עד שנוצרת מחית חלקה ואחידה.

3 יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם מזהיבים.

4 מעבירים את כדורי הפלאלפ המוכנים מהסיר למסננת, נפטרים מעודפי שמן ומגישים מיד.

הערות חשובות:

* כמות הכדורים מספיקה ל-5 מנות מכובדות, אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך.

* מומלץ להכין הכל על השולחן מראש: פיתות, טחינה, סלט ואז לגשת למלאכת הטיגון, כך שהכדורים יוצאים מהשמן חמים ופריכים מיד לשולחן המוכן.

* ההכנה לוקחת ממש כמה דקות, אבל יש להיערך יום לפני ולהשרות גרגירי חומוס . לא ניתן להשתמש בחומוס מוכן מקופסה וגם לא מחומוס קפוא.

* אפשר להכין את העיסה, לשטח בשקית זיפ ולשמור במקרר עד יומיים או במקפיא מספר שבועות. כשרוצים לטגן מפשירים כשעה על השיש.

המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה.