עראייס פלאפל לאחד
"סולו" הוא ספר בישול חדש, שכולו מתכונים לבישול לאדם אחד (האחד שהוא אתם), והכל מפושט בהתאם. מילא הרעיון האדיר, אבל המתכונים - כל כך הרבה מתכונים שאנחנו לא יכולים לחכות להכין. העראייס הזה הוא אחד מהם
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לרוב קטניות מושרות משתלבות בתבשילים ובמרקים, אבל הן בסיס מצוין גם לקציצות מטוגנות ואפויות. פלאפל הוא כנראה הקציצה המוכרת בז'אנר, אלא שכאן, במקום לטגן את תערובת הפלאפל כדורים-כדורים, חיברנו אותה לפיתה ולטוסטר ויצרנו עראייס לוהט. בזכות השילוב בין הקטנית והדגן (שבפיתה) מתקבלת מנת חלבון מלא. תוסיפו ירקות חתוכים וטחינה ויש לכם ארוחה סופר בריאה ומאוזנת.
מרכיבים :
לתערובת הפלאפל:
חצי כוס גרגירי חומוס מושרים
חצי בצל בינוני קלוף
רבע צרור כוסברה
רבע צרור פטרוזיליה
1 שן שום קלופה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים (מומלץ לטחון סמוך לשימוש במכתש ועלי)
חצי כפית כמון טחון
רבע כפית אבקת אפייה
להרכבת העראייס:
2 מיני פיתות מקמח כוסמין או פיתה אחת גדולה
אופן ההכנה:
1 מכינים את תערובת הפלאפל: מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה.
2 מרכיבים את העראייס: מחממים טוסטר לחיץ.
3 חוצים פיתות לרוחב (כך שמתקבלים שני כיסים) וממלאים כל כיס בתערובת הפלאפל. לא כדאי למלא את הפיתות עד הסוף, כדי שהתערובת לא תברח במהלך הצלייה.
4 מברישים את הפיתות הממולאות בשמן זית משני הצדדים, מניחים בטוסטר הלחיץ וסוגרים. צולים 12-10 דקות עד שהפיתות מקבלות סימני חריכה.
** אפשר לאכול עם סלט ירקות, טחינה, חמוצים וסחוג.
גיוונים
אם אין לכם זמן להשרות גרגירי חומוס למשך לילה ואתם בכל זאת רוצים להכין את העראייס, אפשר להחליף את גרגירי החומוס בעדשים ירוקות שהושרו 3 שעות בשפע מים.
טיפ
בלי לחץ - אין לכם טוסטר לחיץ? מחממים תנור ל-200 מעלות או טוסטר אובן ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הפיתות הממולאות והמוברשות בשמן זית על הנייר, מכסים בנייר נוסף, ומניחים עליו תבנית נוספת שתשמש כמשקולת. אופים 10 דקות. מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה העליון ואופים עוד 4-3 דקות עד שהפיתות מזהיבות מאוד והופכות פריכות.