צילום׃ עדי גבירצמן, mako אוכל

בייגל טוסט ירושלמי דל פחמימה, ללא גלוטן וללא סוכר

מנסים להסתדר בחיים (כמעט) בלי פחמימות ומרגישים שהאתגר הזה גדול עליכם? הבייגל טוסט של עדי גבירצמן יחזיר לכם את חדוות החיים, ויוכיח שזה אפשרי, ואפילו די בקלות

עדי גבירצמן | mako אוכל | פורסם 05/06/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

170 גרם מוצרלה מגוררת

5 כפות חמאה

1 ביצה

2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

חצי כפית אבקת שום

למילוי אופציה 1:

50 גרם גבינה בולגרית שמנה

מעט זעתר

למילוי אופציה 2:

2 כפות ממרח פסטו

6 עגבניות שרי פרוסות

6 זיתים ירוקים פרוסים

לציפוי:

ביצה טרופה עם מעט מים

שליש כוס שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 ממיסים בקערה שמתאימה למיקרו גבינת מוצרלה וחמאה (אם אין מיקרו משתמשים בבן מארי).

3 מוסיפים לתערובת הגבינות המומסות את הביצה ומערבבים במהירות.

4 בקערה נפרדת מערבבים יחד 2 כוסות קמח שקדים עם אבקת אפייה ואבקת שום.

5 מוסיפים את תערובת השקדים לקערת הגבינה ומערבבים עד שנוצר כדור בצק.

6 מוסיפים את 2 הכפות הנותרות של קמח השקדים ולשים כמה דקות.

ללא גלוטן וללא סוכר (צילום: עדי גבירצמן, mako אוכל)
ללא גלוטן וללא סוכר|צילום: עדי גבירצמן, mako אוכל

7 מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה.

8 חוצים כל אחת מיריעות הבצק במרכז לאורך, ובמרכז כל חצי מניחים את המילוי שרוצים.

9 מקפלים את הבצק סביב המילוי כך שיהיה מכוסה לחלוטין (זה מזכיר במראה ג'חנון) ואת הגליל מחברים ליצירת צורת בייגל.

10 מברישים את 4 הבייגלס שהתקבלו בביצה טרופה ומפזרים שומשום משני הצדדים (גם מלמעלה וגם מלמטה).

11 אופים 18 דקות, מוציאים והופכים בעזרת מרית. אופים עוד כ-3 דקות, להשחמה מהצד השני. מגישים חם.

המתכון  באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר מ- hatafrit.

>> לעוד מתכונים היכנסו לאתר