קבב תירס בקלי קלות
הבסיס של הקבב הזה הוא טופו ותירס, ה"דבק" הוא קמח עדשים ואת התערובת כולה מטגנים בביצה ופירורי לחם, ממש כמו שניצל (טבעונים, יש פתרון גם בשבילכם). גם חתיך לוהט, גם בריא, גם טעים ממש - מה עוד אפשר לבקש?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-15 יחידות:
2 כוסות גרעיני תירס (מסונן מקופסת שימורים או קפוא שהופשר)
300 גרם טופו קשה, חתוך גס
4 כפות קמח עדשים
שליש כפית כורכום
שליש כפית שבבי שום מיובש
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור
לטיגון:
1 ביצה טרופה
חצי כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מעבירים גרגירי תירס וטופו למכל של מעבד או קוצץ מזון וקוצצים בפולסים, כך שחלק מגרגירי התירס נשארים שלמים.
2 מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
3 מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית נוספת עם פירורי לחם.
4 יוצקים למחבת שמן עד לגובה חצי סנטימטר ומחממים מעל להבה בינונית. יוצרים בידיים נקיות קבבים קטנים וטובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מטגנים כ-5 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
** לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצה הטרופה בבלילה של כוס קמח חומוס וכוס מים.
המתכון מתוך הספר "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים". כל ההכנסות ממכירת הספר ייתרמו לעמותת "רוח נשית" שמסייעת לנשים נפגעות אלימות. לרכישה


בתיאבון!