צילום׃ דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים
שקשוקה תרד עם זיתים וגבינת פטה
הנה חלום שאנחנו יכולים להגשים, וגם לגמרי מתכוונים לעשות את זה ממש היום בערב: שקשוקה על בסיס כרישה, תרד ועלי מנגולד, עם חיזוק של גבינה מלוחה וזיתים ירוקים. רק מתארגנים על לחמניות קייטנה ונכנסים למטבח
אבנר לסקין | "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים
| פורסם 06/08/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
1 כוס כרישה קצוצה דק
רבע כוס שמן זית
1 כוס עלי מנגולד קצוצים דק
1 כפית מלח
250 גרם עלי תרד טריים, קצוצים גס
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף רוטב סויה
2 ביצים
220 גרם גבינת פטה
אופן ההכנה:
1 במחבת גדולה על להבה נמוכה מטגנים את הכרישה בשמן הזית כ-30 דקות.
2 מוסיפים את עלי המנגולד ואת המלח, מערבבים היטב ומבשלים 15 דקות.
3 מוסיפים את התרד, הזיתים, מיץ הלימון והסויה, מערבבים היטב ומאדים 5 דקות במחבת מכוסה.
4 מסירים את המכסה. שוברים את הביצים מעל התערובת זו ליד זו, וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות.
5 מפוררים מעל השקשוקה את גבינת הפטה ומגישים מייד.
** הרוטב יישמר בכלי סגור במקרר עד יומיים. ממש לפני ההגשה מחממים את הרוטב במחבת ומוסיפים את הביצים והגבינה.
** ניתן להכין מנות אישיות.