צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פריטטה של עומר מילר
הפריטטה של עומר מילר נותנת כבוד לקישואים - ירק שרק מחכה להראות לכם מה הוא שווה - אבל הכי חשוב, נהנית ממרקם מטריף בזכות הקצפה קלה ולא מאיימת של החלבונים. מוכנים לארוחת ערב חלומית?
עומר מילר | mako אוכל
| פורסם 20/08/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 ביצים (עדיף עם חלמון כתום)
6 כפות שמן זית
1 בצל לבן קטן
2 שיני שום
2 קישואים (אלו שהכי אהובים עליכם)
4 כפות שמנת מתוקה
2 כפות קמח
1 עלה מרווה קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם שמיר למי שאוהב)
100 גרם גבינת פטה כבשים/קשקבל/צפתית קשה
מלח דק
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מפרידים את הביצים. מקציפים קלות את החלבונים לקצף רך.
2 במחבת מחממים שמן זית ומטגנים בצל ושום. מוסיפים קישואים פרוסים.
3 בקערה מערבבים חלמונים, שמנת מתוקה, קמח, מרווה, פטרוזיליה וגבינה מגוררת (משאירים מעט ממנה בצד). ברגע האחרון מוסיפים את הקצף ומערבבים קלות. יוצקים למחבת.
4 מטגנים על אש נמוכה כשהמחבת מכוסה כ-5 דקות. מפזרים עוד קצת גבינה מלמעלה. ניתן להכניס לתנור או להמשיך לטגן במחבת עוד 2 דקות או עד שהפריטטה מוכנה.