צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

טבעות תפוחי אדמה וגבינה מטוגנות

הטבעות האלה הן פשוט קטסטרופה: מושחתות, מטוגנות, עם גבינה נמתחת כמו שרואים רק באינסטגרם, ובעיקר כל כך טעימות שמרגע שהתחלתם לנשנש אותן אין שום סיכוי שתפסיקו

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 06/03/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

2 כפות גדושות קורנפלור

כפית מלח

כפית שטוחה פפריקה

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית שום גבישי

100 גרם מוצרלה מגוררת

לציפוי ולטיגון:

3 כפות קמח

שלושת רבעי כוס מים עם מעט מלח

פירורי לחם או פאנקו

שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים עד ריכוך. מסננים ומצננים.

2 מעבירים לקערה ומועכים לפירה.

3 מוסיפים את הקורנפלור והתבלינים ולשים עד שמתקבל בצק נעים.

4 מוסיפים את המוצרלה המגוררת, לשים עד איחוד ומוודאים שהבצק קר לחלוטין.

5 לוקחים כף מלאה מהבצק ויוצרים נחש קצר. מועכים מעט עם האצבעות וסוגרים לטבעת (או לחלופין יוצרים כדורים עגולים).

6 הטיגון: מערבבים בקערה את הקמח והמים.

7 מוודאים שהטבעות קרות ויציבות וטובלים בבלילת הקמח. בעזרת מזלג מעבירים לפירורי הלחם. מוודאים שהטבעות מצופות היטב.

8 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

בתיאבון!