צילום׃ אורי שביט, mako אוכל
פירה עדשים כתומות
אנחנו האחרונים שנצא נגד תפוחי אדמה, אבל לפעמים אפילו אנחנו מעדיפים את הפירה הקרמי הכתום הבוהק הזה, שעשוי מעדשים - והערכים התזונתיים הם רק בונוס
אורי שביט | mako אוכל
| פורסם 25/05/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות עדשים כתומות
1 תפוח אדמה, אפוי או מבושל
2 כפות שמן זית
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
לילדים שאוהבים:
שן שום כתושה
מעט ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים בהרבה מים רותחים (ללא מלח) במשך 15-20 דקות, עד שהן מתרככות לחלוטין. מסננים היטב משאריות המים ומחזירים לסיר.
2 מוסיפים לעדשים את תפוח האדמה המבושל, שמן זית ותבלינים וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.