צילום׃ שושי סירקיס, פשוט טעים
סלט עלי סלק וחומוס
סלט ותיק ונאמן שמלווה כבר שנים שולחנות שבת. השילוב בין עלי הסלק (מנגולד) והחומוס יוצר סלט שכל ביס ממנו נותן טעם אחר בפה, ויחד עם עשבי התיבול ורוטב הטחינה העדין מתקבל סלט מרענן וייחודי
אביגיל מייזליק | פשוט טעים לשבת, דני ספרים
| פורסם 14/02/23
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילת עלי סלק (מנגולד), שטופים היטב
1 קופסה (550 גרם) שימורי גרגירי חומוס
4 כפות כוסברה קצוצה
4 כפות בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום, כתושות
מיץ מלימון אחד
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
מעט סוכר
2-3 כפות טחינה גולמית משובחת
אופן ההכנה:
1 מפרידים את עלי הסלק מהגבעולים. שמים בסיר את הגבעולים, ומוסיפים מים עד לחצי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20-15 דקות, עד שהגבעולים רכים. מוסיפים את עלי הסלק, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז. סוחטים את כל הנוזלים מעלי הסלק המבושלים וקוצצים אותם גס. מעבירים לקערה.
2 מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים פרט לטחינה. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים תיבול. שומרים במקרר עד ההגשה.
3 לפני ההגשה: מעבירים לקעריות, מזלפים פסים של טחינה גולמית על הסלט ומגישים.