תפוח אדמה מדורה מוקרם

ל"ג בעומר זה לא מה שהיה פעם – השריפות תרמו את שלהן, ההתחממות הגלובלית גם, ובואו, גם אנחנו כבר לא צעירים כשהיינו. אבל יש דבר אחד שלא צריך להשתנות: תפוח אדמה מדורה בטעם של ילדות, עם שדרוג של רוטב מושחת

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 14/05/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

חצי קילו מלח גס

5 תפוחי אדמה גדולים

לרוטב:

25 גרם חמאה

1 בצל, קצוץ

2 סלסילות פטריות טריות, פרוסות דק

שן שום, כתושה

מכל שמנת מתוקה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית אגוז מוסקט

למילוי:

100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת

להגשה:

שמנת חמוצה

עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מפזרים מלח גס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את תפוחי האדמה. צולים כשעה, לריכוך.

3 בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בחמאה עד הזהבה, מוסיפים את הפטריות והשום ומערבבים.

4 מוסיפים את השמנת והתבלינים ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך.

5 כשתפוחי האדמה יוצאים מהתנור חורצים אותם באמצע ובעזרת מזלג מועכים מעט את חלקם הפנימי.

6 מכניסים לכל תפוח אדמה כף גדושה של גבינה צהובה ויוצקים מהרוטב בנדיבות. מגישים מיד עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

תפוח אדמה מדורה. מתחילים בצלייה על מלח (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
תפוח אדמה מדורה. מתחילים בצלייה על מלח|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!