טנזיה מרוקאית שמכינים בצ'יק

כולם בטוחים שזו מנה מורכבת, אבל האמת שההכנה שלה קלילה, והטעמים העשירים של הטנזיה הם בזכות הקירמול המהמם של הבצל, הפירות היבשים והתבלינים. ככה עושים את זה וקוצרים יופי של מחמאות בראש השנה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 11/09/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים גדולים, פרוסים דק

3 כפות שמן זית

חצי כוס שקדים שלמים

חצי כוס אגוזי מלך

חצי כוס אגוזי קשיו

חצי כוס משמשים מיובשים

חצי כוס שזיפים מיובשים

חצי כוס צימוקים

חצי כוס חמוציות

3 כפות גדושות סילאן

2-3 מקלות קינמון

1 כוס מים

מלח לפי הטעם

גבעול תימין

אופן ההכנה:

1 שמים סיר מעל להבה בינונית ומוסיפים שמן. מוסיפים את הבצל ומנמיכים את האש. מטגנים את הבצל לאט ובסבלנות תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתקרמל. 

2 כשהבצל משחים ומעט נחרך מוסיפים לסיר כרבע כוס מים וממשיכים לבשל עד לקירמול (זה יגרום לבצל להתקרמל ולא להישרף. 

3 מוסיפים את כל שאר המרכיבים לסיר. מערבבים היטב. 

4 מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים את הטנזיה במשך שעה. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהטנזיה להידבק. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף עוד מים. 

** אין פה מדע מדויק ואפשר לשחק בטעמים: יותר אגוזים, יותר סילאן, שחקו עם הכמויות לפי מה שמתאים לכם.

** מגישים את הטנזיה על קוסקוס.

טנזיה מרוקאית שמכינים בצ'יק (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
טנזיה מרוקאית שמכינים בצ'יק. הכל מתקרמל יחד|צילום: יעל קצב, mako אוכל
טנזיה מרוקאית שמכינים בצ'יק (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
טנזיה מרוקאית שמכינים בצ'יק. מתיקות שמתאימה להכל|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

טנזיה מרוקאית שמכינים בצ'יק (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
טנזיה מרוקאית שמכינים בצ'יק. הולך להיות פה ריח מדהים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!