צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

ברוסקטה בצל מקורמל

מנת שף ממצרכים שיש לכולם בבית: לחם, בצל וחמאה, הרבה חמאה. ההכנה פשוטה, והתוצאה היא ביס בלתי נשכח, מהסוג שהייתם מצפים למצוא רק במסעדה שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 19/02/24 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

3 בצלים

4 כפות שמן זית

תימין

חצי כוס מים

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

מלח

פלפל שחור גרוס

כ-4 פרוסות לחם, חתוכות לרבעים

להגשה:

פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבצלים, חוצים ופורסים לרצועות דקות.

2 מערבבים במחבת את השמן, הבצלים הפרוסים והתימין 2 דקות.

3 מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לטגן-לאדות תוך ערבוב. בכל פעם שהמים מתאדים מוסיפים עוד קצת מרבע כוס המים שנותרה. ממשיכים כך עד שהבצל מקבל צבע חום כהה מאוד (זה דורש סבלנות אבל משתלם).

4 מוציאים את הבצל המקורמל למשטח עבודה ובעזרת סכין קוצצים לחתיכות קטנות. לא שוטפים את המחבת, נצטרך אותה שוב.

5 מעבירים את הבצל המקורמל הקצוץ לקערה עם חמאה, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד שהחמאה נטמעת היטב ומתקבל מעין ממרח.

6 מעבירים את ממרח הבצל המקורמל למחבת על להבה גבוהה. מניחים עליו את פרוסות הלחם ומחכים 20 שניות. בזמן הזה הבצל יתחבר ללחם ואז אפשר להפוך אותו לצד השני. מטגנים עוד כמה שניות ומוציאים.

7 מפזרים פרמזן וזוללים מיד.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה 

ברוסקטה בצל מקורמל (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
ברוסקטה בצל מקורמל|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!