צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פרחי כרובית אפויים עם רוטב אסייתי

מנת ירק מהירה שמתקתקים בחצי שעה: פרחי כרובית אפויים בתנור, עם רוטב סויה וג'ינג'ר מרענן. תוספת נהדרת לארוחת הערב בכלום עבודה

| mako אוכל | פורסם 12/11/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

כרובית גדולה

2-3 כפות שמן זית

3 כפיות סויה

3 כפות מים

כפית דבש (או מעט סוכר)

כף ג'ינג'ר מגורר

מעט שומשום קלוי (לא חובה)

בצל ירוק, קצוץ (לא חובה)

1/2 כף שמן שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2 מפרידים את הכרובית לפרחים יחסית גדולים.

3 מניחים את הפרחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומזליפים עליהם את שמן הזית.

4 אופים מתחת לגריל העליון כ-25 דקות (אפשר גם חצי שעה), עד שקצוות הכרובית משחימים מעט, ומזלג ננעץ בקלות בכרובית. 

5 בזמן שהכרובית בתנור, מערבבים היטב את שאר המרכיבים. 

6 מוציאים מהתנור, יוצקים את הרוטב על הכרובית ומגישים. 

* דרך נוספת להכין את הכרובית היא לפרוס אותה ל"סטייקים": קוטמים כחצי ס"מ (בלבד) מהחלק התחתון והעצי של הכרובית. פורסים אותה לפרוסות (כולל הגזע) ברוחב של כ-2 ס"מ וממשיכים כרגיל בהוראות ההכנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!