צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל מנגולד ובורגול

במנה הזאת, שקראנו לה תבשיל אבל היא יכולה באותה מידה להיות מוגשת קרה בתור סלט, אין כמעט מרכיבים, וכל אחד שיש נותן את כל הנשמה. אוכלים בריא, מתחילים שבוע ברגל ימין

עז תלם | mako אוכל | פורסם 31/12/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בסוף החורף לפני כמה שנים יצא לי לאכול במסעדת עזבה בכפר ראמה שבגליל סלט עונתי ממש מגניב של חובזה קצוצה ובורגול. זאת הגרסה שלי לסלט הזה, ויש בה קטע: משתמשים בכל הירק, ואת הבורגול מבשלים במיצי הבישול של המנגולד, עם תוספת קטנטנה של מים.

 

המתכון הזה הוא נטו בורגול ומנגולד. חובבי השדרוגים יכולים להוסיף אגוזים קלויים (נגיד פרוסות שקדים או צנוברים), פירות מיובשים (צימוקים, חמוציות או משמשים קצוצים), זיתים ו/או עגבניות שרי צלויות או מיובשות. אפשר להגיש אותו חם, כמנת צד, או קר - כסלט. המנה כיפית להגשה גם עם יוגורט וגבינת פטה.

מרכיבים :

ל-3-4 מנות:

3-4 כפות שמן זית (או יותר)

1 צרור גדול ויפה של מנגולד, שטוף היטב ומיובש

רבע כוס מים

4 כפות גדושות בורגול דק

מיץ מלימון אחד (אפשר גם יותר, לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 שמים את השמן בסיר בגודל בינוני.

2 מפרידים בין עלי המנגולד לגבעולים. את הגבעולים חותכים לקוביות קטנות ושמים בסיר עם השמן (אם בצרור יש גבעולים עבים במיוחד, לא צריך להשתמש בכולם).

3 מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים אגב ערבוב מדי פעם בערך 6 דקות, עד שהגבעולים נראים שקופים והתרככו מעט. בזמן הזה קוצצים דק את עלי המנגולד.

4 מוסיפים את עלי המנגולד לסיר, בוחשים היטב ומבשלים כדקה עד שהנפח שלהם יורד לרבע מנפחם המקורי. בשלב זה מסתכלים בתחתית הסיר: אם נקוו בה נוזלים לא מוסיפים את המים, ואם היא נראית יבשה מוסיפים את המים.

5 מוסיפים את הבורגול לסיר, בוחשים היטב, מכסים ומכבים את הלהבה. משהים 5-6 דקות, בסופן הבורגול יהיה מבושל לחלוטין וצבעם של עלי המנגולד יהיה ירוק כהה.

6 סוחטים פנימה את הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם רוצים, מוסיפים עוד שמן זית.