פשטידת בטטה לפסח
מי אמר שאין מה לאכול בפסח? קבלו מתכון לפשטידת בטטה נפלאה, רכה, יציבה וטעימה, שכל אחד יכול להכין. חול המועד פסח כבר נראה רגוע יותר
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 07/04/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 22 על 33 ס"מ:
בטטה אחת גדולה, קלופה ופרוסה דק
3 ביצים
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת (ועוד קצת לפיזור מלמעלה)
200 גרם גבינת בולגרית
2 כפיות (שקית) אבקת אפייה
חצי כוס שקדים טחונים
1 כף קורנפלור
חצי כפית פלפל שחור
מעט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכניסים את פרוסות הבטטה לקערה ומכסים במים. מחממים במיקרו 8-10 דקות, עד שהבטטה מתרככת. מסננים.
3 מערבבים בקערה את כל המרכיבים חוץ מפרוסות הבטטה. את הבטטה מוסיפים בסוף. מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית משומנת.
4 מפזרים מלמעלה גבינה מגוררת ואופים כ-35 דקות, עד הזהבה.
5 מחכים שתצטנן קצת וזוללים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון וחג שמח!