פשטידת בטטה לפסח

מי אמר שאין מה לאכול בפסח? קבלו מתכון לפשטידת בטטה נפלאה, רכה, יציבה וטעימה, שכל אחד יכול להכין. חול המועד פסח כבר נראה רגוע יותר

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 07/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 22 על 33 ס"מ:

בטטה אחת גדולה, קלופה ופרוסה דק

3 ביצים

1 גביע קוטג'

1 גביע שמנת חמוצה

1 כוס גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת (ועוד קצת לפיזור מלמעלה)

200 גרם גבינת בולגרית

2 כפיות (שקית) אבקת אפייה

חצי כוס שקדים טחונים

1 כף קורנפלור

חצי כפית פלפל שחור

מעט מלח

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכניסים את פרוסות הבטטה לקערה ומכסים במים. מחממים במיקרו 8-10 דקות, עד שהבטטה מתרככת. מסננים.

3 מערבבים בקערה את כל המרכיבים חוץ מפרוסות הבטטה. את הבטטה מוסיפים בסוף. מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית משומנת.

4 מפזרים מלמעלה גבינה מגוררת ואופים כ-35 דקות, עד הזהבה.

5 מחכים שתצטנן קצת וזוללים.

פשטידת בטטה כשרה לפסח (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
תזכרו אותה, כי היא ממש לא רק לפסח|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!