צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
קציצות טופו ברוטב חמוץ מתוק
אם אתם לא צמחונים או טבעונים הקציצות האלה כנראה קצת שונות מהקציצות הרגילות שלכם, אבל תקשיבו - תנו להן צ'אנס רק פעם אחת, והפעמים האחרות כבר יבואו לבד. כשמכינים קציצות טופו ככה, איש לא יכול לסרב להן
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 13/11/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקציצות:
300 גרם טופו
חצי חבילת כוסברה
חצי בצל גדול
ביצה אחת
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
שליש כוס פירורי לחם
3 שיני שום
מלח
פלפל שחור או צ'ילי ירוק טרי
שמן זית, לטיגון
לרוטב:
שמן זית, לטיגון
בצל שלם, חתוך לקוביות גדולות
4 שיני שום, קצוצות
גמבה, חתוכה לקוביות גדולות
חצי כוס רוטב סויה
מיץ מחצי לימון
כף דבש
כפית קורנפלור
כוס מים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את תערובת הקציצות: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים יחד.
2 יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד השחמה.
3 מכינים את הרוטב: מטגנים במעט שמן זית את הבצל, השום והגמבה. מוסיפים את הסויה, הלימון והדבש ומביאים לרתיחה.
4 מערבבים את הקורנפלור והמים. מוסיפים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל.
5 מוסיפים את הקציצות וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!