צילום׃ ריטה גולדשטיין

בלינצ'ס גבינות מלוחות ותרד

מזג האוויר משחק איתנו? נשחק איתו בחזרה - ונכין מנה שנחשבת קיצית, אבל היא בעצם חמימה ודשנה וחמאתית, ואף אחד לא יחליט בשבילה לאיזו עונה היא שייכת. מתכון פגז של ריטה גולדשטיין ותומר אומנסקי

ריטה גולדשטיין ותומר אומנסקי | | פורסם 18/03/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבלינצ'ס:

500 מ"ל חלב

60 מ"ל (רבע כוס) מים 

3 ביצים L

60 מ"ל (רבע כוס) שמן

250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח

כף סוכר

חצי כפית מלח

לטיגון:

חמאה

למילוי:

2 כפות שמן

4 שיני שום

250 גרם תרד טרי (מומלץ אפילו יותר), קצוץ קלות

מלח

פלפל שחור

250 גרם גבינת טבורג, טוב טעם או כנען

250 גרם פטה כבשים

200 גרם צ'דר או גאודה, מגוררות

אופן ההכנה:

1 הבלינצ'ס: טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הבלינצ'ס לבלילה חלקה.

2 מחממים מחבת ומשמנים בחמאה. יוצקים מצקת מהבלילה ומטים את המחבת לצדדים עד שהבלילה מכסה את כולה.

3 מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני. 

4. המילוי: מטגנים קלות את השום הכתוש ומוסיפים את התרד. מטגנים עד שרוב הנוזלים של התרד מתאדים, מתבלים במלח ופלפל ומצננים לחלוטין. 

5 מוסיפים את הגבינות ומערבבים. 

6 מילוי הבלינצ'ס: מניחים את הבלינצ'ס עם הצד המוזהב כלפי מעלה, מניחים כף מהמלית ומשטחים לאורך הבלינצ'ס. מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים לגליל. 

7 מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבלינצ'ס משני הצדדים עד שהם זהובים והמלית חמה. מורחים בחמאה ומגישים. 

תומר אומנסקי הוא זוכה "בייק אוף" ישראל ומעביר סדנאות אפייה. זה האינסטגרם שלו

לאינסטגרם של ריטה גולדשטיין

_OBJ

** ניתן להגיש עם שמנת חמוצה וסלט רענן.

** לאופציה מתוקה: מערבבים חצי קילו גבינה לבנה, רבע כוס סוכר, 40 גרם פודינג וניל (4 כפות גדושות) ו-40 גרם קורנפלור (4 כפות גדושות) עם שקית סוכר וניל וביצה. ממלאים ומטגנים.