פלאפל ירוק עסיסי וטעים בטירוף

קבלו הזהרה ידידותית ממישהו שמבין: אחרי שתטעמו את הפלאפל הירוק הזה, הסטנדרט שלכם בפלאפל יעלה כל כך שלא יהיה פשוט לחזור אחורה. הוזהרתם? עכשיו נסו ותראו שצדקנו

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 20/08/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 176 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

ל-35-40 כדורי פלאפל:

250 גרם גרגירי חומוס קטנים

2 צרורות כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

5 שיני שום קלופות

1 פלפל ירוק חריף

1 תפוח אדמה קטן, קלוף

חצי כפית כמון

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

פלאפל ירוק. הכי טוב בפיתה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פלאפל ירוק. הכי טוב בפיתה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

1 משרים את החומוס במים 12 שעות לפחות.

2 מכניסים את כל המרכיבים מלבד השמן לבלנדר ומעבדים עד לקבלת מרקם כתוש יחסית דק.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק, יוצרים כדורים בעזרת כפות הידיים ומכניסים בזהירות רבה לשמן החם.

4 מטגנים כשתי דקות. מגישים חם.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

פלאפל ירוק של יעל קצב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פלאפל ירוק של יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** ניתן להקפיא את הבלילה ולהפשיר לפני השימוש.