פריקה על יוגורט
תקראו לה פריקה או תקראו לה פריקי, החיטה הירקרקה עם הטעם המעושן הבילט אין הפכה כבר מזמן ליקירת השפים, וממש לא רק בקרב המטבח הערבי. אפשר לאכול ככה, עם תוספת יוגורט או שאפשר כתוספת מושלמת ליד מנת חלבון
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כללי בסיס לעבודה עם פריקה:
** הפריקה היא דגן (חיטה) בטעם מעושן שמתנהג בבישול בגדול כמו אורז או פתיתים. הבישול הבסיסי של הפריקה נעשה במים ביחס של כוס וחצי מים על כוס פריקה, והבישול עצמו לוקח מעט יותר זמן מאשר בישול של אורז, אבל פחות מבישול של חיטה (או אורז מלא).
** כמו אורז, גם את הפריקה מומלץ להשאיר בסיר סגור 10 דקות אחרי גמר הבישול.
** נהוג לאכול פריקה כשהיא במרקם מעט נגיס. מי שאוהב את האוכל שלו רך יותר יכול להוסיף כמה דקות לבישול, וגם להוסיף את הפריקה לתבשילים בבישול איטי (ואפילו לחמין).
** הפריקה משתלבת נהדר עם מרכיבים חריפים, וגם עם עגבניות ועוד ירקות. למעשה, היא מאוד ידידותית לתוספות ועובדת טוב כמעט עם כל מה שמוסיפים לה.
** דרך פשוטה וטעימה להכין פריקה בלי מתכון: שוטפים היטב, מטגנים עם בצל, מוסיפים מים ומבשלים 20-25 דקות.
מרכיבים :
3 כפות שמן
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
כוס פריקה
כוס וחצי מים
מלח
פלפל שחור
צ׳ילי קצוץ דק (לא חובה)
להגשה:
גביע יוגורט/שמנת חמוצה
בצל ירוק קצוץ
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר קטן ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
2 שוטפים היטב את הפריקי, מסננים, מוסיפים לסיר ומטגנים עוד 3 דקות.
3 מתבלים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים 20-25 דקות, או עד שכל המים מתאדים.
4 משאירים את הסיר סגור לעוד עשר דקות. מגישים מעל שמנת חמוצה או יוגורט, ומקשטים בבצל ירוק קצוץ ומעט שמן זית.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!