אחת המסעדות המדוברות ביותר של התקופה האחרונה הפכה לכזאת עוד הרבה בטרם נפתחה רשמית. סנטי החדשה בתל אביב שייכת לקבוצת ברקה האוס (שאחראית על מסעדת משייה בין היתר) ומוביל אותה השף של משייה גיא אריש. המקום הוא לא ממש מסעדה, אלא הוא חלק מהמגמה של ברי האוכל המשודרגים שנפתחים ברחבי הארץ ומהווים מקומות מחייבים פחות ממסעדות יוקרה, אך לא פחות מוקפדים בגזרת האוכל.

מי שקורא את התפריט של סנטי מקבל מיד את ההשראה מאיזקיות יפניות. יש כאן גריל פחמים יפני שממנו יוצאים מבחר שיפודים מיוחדים, לצד השראות נוספות מהמטבח היפני שפוגשות את האוכל והטעמים הים תיכוניים. לצד האוכל, מוגשים מבחר קוקטיילים מושקעים ויינות- כשתפריט היין כולל כחמישים סוגים מיוחדים בבקבוקים, ו-6 בקבוקים משתנים שייפתחו מדי ערב לכוסות.

סנטי מסעדה חדשה  (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
מי שאוהב לצפות בתהליכי עבודה |צילום: דור קדמי, יחסי ציבור
סנטי גיא הריש מנות  (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
לרוב מנות קטנות. בהשראת איזקיה יפנית|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור
סנטי גיא הריש  (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
שף גיא הריש בסנטי|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור

התפריט עדיין מתבסס ומשתנה לקראת פתיחה רשמית. אפשר למצוא בו מנות שהפכו בזמן הקצר שהמקום פתוח להרצה למדוברות במיוחד כמו חסה ליטל ג'אם עם גארום פטריות וגבינת מעיין חרוד; מולים מעושנים ומיסו של חומוס; שיפוד לבבות וקוויאר שחור מתוצרת ישראלית; ומנת כיסונים בהשראת פילמני במילוי שפונדרה וציר בקר עם לימון כבוש בצד.

עוד בין האופציות: שיפודים כמו דג פורל ולארדו, פלנק וואגיו, שקדי עגל, בטן חזיר, ושפיץ שייטל לצד מנות כמו פסטה פיצ'י בעבודת יד לטבילה ברוטב בסגנון יפני לצד תוספות שאפשר לתבל איתן את הרוטב, בהשראת דיפינג ראמן; ברזאולה ושמן זית; ואויסטר ג'ילארדו עם הולנדייז שמרים קלויים ומיסו. המחירים של המנות (שהן ברובן קטנות יחסית) נעים בין 28-78 שקלים לצלחת.

בסקציית הקינוחים מככב קינוח אוורירי במיוחד של עוגת גבינה בסגנון ניו יורקי, מבוססת גבינת שמנת במרקם ייחודי של קציפה קרירה, ובמתיקות מעודנת; וכן דייסת קרם אורז סמיכה וטובה עם מבחר תוספות ליד כמו מקדמיה קלויה; פצפוצים של אורז וקראמבל.

סנטי קינוח גבינה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קינוחים בסנטי|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
סנטי מסעדה חדשה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פסטה פיצ'י לטבילה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

למי שאוהב לצפות בתהליכי עבודה, רצוי לשבת בחלל הפנימי של סנטי, שם ממוקם על הבר רחב הידיים טבח שמרכיב את מנות הפס הקר מול הסועדים. למי שפחות בקטע, יש גם שולחנות אינטימיים יותר הן בחלל הפנימי והן בחלק החיצוני של המסעדה. המקום פתוח כרגע בשעות הערב בלבד בשעות 18:00-22:30 בימים שני ועד חמישי.

 סנטי. גורדון 17, תל אביב. לא כשר