מאות בני אדם ליוו בצהריים את מסע ההלוויה של בני משפחת ברנשטיין, שיצא מבית הכנסת קרלין-סטולין שבשכונת מאה שערים בירושלים והגיע להר המנוחות בעיר, שם נקברו בני המשפחה - אריה ברנשטיין, בן 43, רעייתו רבקה בת 41, ילדיהם: יוחנן בן 16, חנה בת 14, מרדכי אהרון ברנשטיין בן 9, הבת מלכה גוטשטיין, בת 21 שהייתה בהריון ובנה התינוק - מרדכי אהרון גוטשטיין בן השנה וחצי.
בעקבות מסע הלוויה, מהשעה 10:00 נחסמו הרחובות הבאים בעיר: רחוב שרי ישראל, מלכי ישראל, יחזקאל, שמואל הנביא וכיכר השבת. מהמשטרה נמסר כל הרחובות המובילים לכיכר השבת נחסמו לתנועה לקראת מסע ההלוויה.
בנוסף למאות שנכחו במסע ההלוויה, עשרות נוספים צפו מהגגות במחזה הלא-שכיח של הלוויה כה גדולה במאה שערים. רבים הצטופפו ברחובות הצדדיים, כדי לשמוע את ההספדים.
"תקיעת שופר אזהרה לפני הימים הנוראים"
בן דודו של אריה ברנשטיין קרא פסוק ממגילת איכה: "חולמת בת ציון הורידי כנחל דמעה יומם ולילה אל תתני תוגת לך ואל תידום בת עינך". עוד הוא אמר כי, "לפני הימים הנוראים הבאים התאונה הזו היא כתקיעת שופר אזהרה שכל אחד יקבל על עצמו לשנות את דרכו".
בהתכנסות ובמסע ההלוויה משתתפים סגני השרים יעקב ליצמן ומאיר פרוש. בהוראת האדמו"ר מקרלין, ארונות בני המשפחה לא הוצאו מהרכבים בשל מצבן הקשה של הגופות, פרט לגופותיהם של רבקה ברנשטיין ובתה מלכה.
ארגון זק"א תלה הבוקר פשקווילים, כרזות רחוב, סמוך למקום התכנסות מסע ההלוויה. "עלה המוות בחלוננו, האברך היקר שנספה יחד עם זוגתו עם בניהם ובנותיהם והנכד בתאונת דרכים מחרידה ובכל בית ישראל יבכו את השריפה", נכתב.
בני המשפחה האבלים פרסמו פשקוויל משלהם: "המומים ומזועזעים, שבורים ורצוצים, אנו עד דכדוכה של נפש על השבר שהושברנו והאסון הכבד שפקדנו בהילקח מאיתנו באופן טרגי בנינו, אחינו גיסנו וחתננו".
"אחי כל הזמן חשב איך לעזור לאחרים"
"איך אפשר לדבר על ילדים שנקטפו? ילדים שקטים חמודים, מצטיינים בלימודים שקיבלו את החינוך הכי טוב שיש וגם התנהגו ככה", אמר אמש בנימין, אחיו של אריה. "אחי היה בן אדם שכל היום היה לו בראש איך לעזור לאחרים", הוא מספר.
האב אריה ניהל בית ספר לילדים עם ליקויי למידה ושימש שדכן לאנשים מוגבלויות. האם רבקה טיפלה בילדים. "אריה היה ממקימי ארגון 'לב מלכה', סיפר חבר המשפחה לעיתון "ידיעות אחרונות", "מדובר במשפחה ידועה בביתר ואחת המשפחות המוכרות בחסידות קרלין".
מחתונה להלוויה
מכל בני המשפחה שהיו על המיניבוס, רק בעלה של מלכה, דוד גוטשטיין בן ה-22, שרד את התאונה הקטלנית. חבריו סיפרו אתמול כי דוד, המאושפז במצב בינוני בבית החולים ברזילי, ניצל ברגע האחרון כשהבחין ברכבת ורץ לעבר הנהג להזהירו מהסכנה.
משפחת גוטשטיין קיבלה את הבשורה המרה על מות נכדם, כלתה ומשפחתה, בעת שחגגו בחתונה סמוך לביתם בירושלים. עשרות בני משפחה וחברים משכונת מאה שערים נאספו סביב בית המשפחה. "יש לנו נחמה אחת, שהבן ניצל ממוות וכולנו מאחלים לו החלמה מהירה", סיפר קרוב משפחה.
הנהג: בלמתי ולא הספקתי לעצור
מחקירת התאונה עולה כי נהג המיניבוס, ישר ישורון, שכנם של בני המשפחה שהסיע אותם לנופש, חצה את המחסום ונתקע על המסילה. הוא פונה לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע ומסר את עדותו הראשונית למשטרה. "ראיתי את מחסום הרכבת ברגע האחרון ובלמתי, אולם לא הספקתי לעצור את הרכב", סיפר לחוקרים.
האירוע הקשה החל סמוך לשעה 19:20. הנהג שנסע על כביש מספר 353 מכיוון מזרח למערב התקרב למחסום הרכבת במהירות גבוהה ועל פי ההערכה פרץ אותו, למרות צלצול הפעמון והרמזור המהבהב שהזהירו מפני הסכנה.
הרכב נתקע על הפסים ולא הצליח לחצות את המסילה. במקביל הגיעה למקום רכבת נוסעים עמוסה שעשתה דרכה מצפון לדרום. הנהג שהבחין במיניבוס התקוע ניסה לבלום - אך ללא הצלחה. הרכבת התנגשה ברכב בעוצמה והעיפה אותו למרחק של כ-30 מטרים. רק אחרי 200 מטרים נעצרה הרכבת לחלוטין. כתוצאה מהתאונה נהרגו שבעה בני משפחה אחת, כולם נוסעי המיניבוס.
זק"א: מכה חזקה מדי
אנשי הארגון, שרגילים למראות הקשים, הוזעקו לזירה ונחרדו לגלות כי חברם בין קורבנות האסון. "הוא אדם מסור במיוחד. הראשון לקפוץ לזירה", העידו. לאחר מכן התגודדו סמוך למקום התאונה וקראו קדיש לזכר ההרוגים.
שר התחבורה לנהגים: קחו אחריות
בעקבות האסון הורה שר התחבורה ישראל כ"ץ להקים ועדה לבדיקת התאונה והפנה אצבע מאשימה כלפי הנהגים שלא מצייתים לחוק ומסכנים את הציבור.
"יותר מלהציב תצפיתן, להסדיר את הזזת הכביש להקטנת חיכוך ולפרסם תשדירים בכל כלי התקשורת - לא ניתן", אמר השר והדגיש: "אין תחליף לאחריות של הנהגים".
רוצים לקבל עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תאונה קטלנית בדרום - סיקור מיוחד:
נוסעת ברכבת: המראות במקום קשים
תזכורת: נהגים ישראלים משתוללים על הפסים
שלב אחרי שלב: כך התרחשה התאונה