הצצה לתלוש המשכורת של מדריכי ספורט: זה מקצוע שהדרישה אליו הולכת ועולה בשנים האחרונות עקב רצונם של אנשים רבים יותר לנהל אורח חיים בריא. השכר אמנם לא גבוה במיוחד, אך עבודה במקצוע הזה במסגרת פרטית עשויה להניב הכנסות נאות - וכן, זה גם אחד המקצועות היחידים שבו נשים מרוויחות יותר מגברים. בסדרת כתבות של החדשות online ואתר AllJobs, נספק מדי שבוע הצצה לתלוש שכר של עובד במקצוע אחר, ולנתונים שמצביעים על פערים בין המינים ובין הפריפריה למרכז. פרק 16: מדריכי ספורט
כמה מרוויחים מהנדסי תוכנה?
כמה מרוויחים עורכי דין?
כמה מרוויחים עובדי שירות לקוחות?
כמה מרוויחים קופאים וקופאיות?
כמה מרוויחים עובדים סוציאליים?
כמה מרוויחים רוקחים?
כמה מרוויחים מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה?
כמה מרוויחים מנהלי שיווק?
כמה מרוויחים מנהלי רשתות חברתיות?
כמה מרוויחים רואי חשבון?
כמה מרוויחים אדריכלים?
כמה מרוויחים גרפיקאים?
כמה מרוויחים מאבטחים?
כמה מרוויחים מעצבי UX/UI?
כמה מרוויחים הנדסאי בניין?
מנתוני מיזם "כמה אתם שווים" - מתחם השכר של AllJobs, בו השתתפו למעלה מ-270 אלף גולשים, עולה כי השכר הממוצע (ברוטו) למדריכי ספורט הוא 9,280 שקלים. גם במקצוע הזה קיימים פערי שכר בין גברים לנשים - אלא שבמקרה זה, נשים מרוויחות יותר מגברים, ובפער ניכר. מדריך ספורט ישתכר בממוצע 7,480 שקלים, לעומת אישה באותו המקצוע, שתרוויח כ-11,410 שקלים.
זהו אחד המקצועות הבודדים שבהם נשים מרוויחות יותר מגברים, והסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בהיצע ובביקוש: נראה שמתאמנות מעדיפות מאמנות נשים, וגם מתאמנים גברים מעדיפים מאמנות נשים. עקב כך שהביקוש למאמנות על פני מאמנים גבוה יותר, הנשים שעוסקות במקצוע הזה גם משתכרות יותר.
גם אזור העבודה משפיע על גובה השכר. באזור המרכז השכר של מדריכי ספורט נחשב לגבוה ביותר בהשוואה לעבודה במקצוע הזה ביתר חלקי הארץ: 9,630 שקלים בממוצע בחודש לעומת 9,370 שקלים באזור ירושלים, 9,250 שקלים בממוצע בחודש בשפלה, 9,230 שקלים בצפון, 9,120 שקלים בדרום ו-8,670 שקלים בשרון.
יותר אנשים חיים בריא, הדרישה למאמנים ומדריכים עולה
וכמה תרוויחו במקצוע הזה ככל שתצברו בו ותק? בשנים הראשונות השכר יעמוד בממוצע על כ-9,400 שקלים ולאחר תשע שנים ויותר של עיסוק במקצוע, הוא צפוי להגיע לכ-10,000 שקלים בחודש. עם זאת, גם במקרה זה, השכר עשוי להיות גבוה יותר - במידה והמדריכים מועסקים במסגרות שונות רבות, בדגש על מסגרות פרטיות.
בשנים האחרונות ישנה התייצבות דווקא במספר המשרות המוצעות התחום - זאת לאחר עלייה שחלה בשנים האחרונות. בשנת 2017 היו 2,685 משרות בתפקיד זה. על כל משרה פנויה מתחרים שישה-שבעה מועמדים.
"מדריכי ספורט עוסקים במגוון תחומים - כדורסל, שחייה, אירובי, קיקבוקס, ספינינג ועוד ועוד", מסבירה עינב בוימפלד, מנהלת תוכן ומחקר ב-AllJobs. "הדרישה בארץ לתפקידים אלו הולכת וגדלה, בהתאם למודעות הגוברת לשמירה על אורח חיים בריא. השכר יכול להשתנות בהתאם להיקף העבודה, ובהתאם לבחירתם של המדריכים לעבוד כחלק מצוות מדריכים במסגרת מכוני כושר או במסגרת פרטית, מול קבוצות או יחידים".